Trerätters med Renée Voltaire

Voltaires tre bästa recept!

Ett välkänt varumärke i den vegetariska och veganska matvärlden är märket Renée Voltaire. Vi på Vegoteket vill självklart inte missa denna matjätte inom den vegetabiliska matkulturen och har satt ihop en trerättersmiddag baserad på recept från Renée Voltaire. Besök gärna den här sidan för att ta del av fler recept från Renée Voltaire. Missa inte heller Voltaires webbshop.

Förrätt – Citronlemonad med ingefära

Trerättersmiddagar har en tendens att bli väldigt omfattande och man blir ofta proppmätt efteråt. Därför kan det ibland vara gott med något lätt att dricka innan man ska hugga in på maten. Servera därför denna supergoda lemonad till förrätt!

Ingredienser:

  • 5 citroner
  • 7 msk ingefärssyrup
  • 3 flaskor Kombucha Ginger (Voltaires egna såklart!)

Gör så här:

  • 1. Pressa citronerna och blanda citronsaften med ingefärssyrupen.
  • 2. Häll i Kombuchan.
  • 3. Rör om.
  • 4. Smaka av och tillsätt mer syrup om det behövs.
  • 5. Lägg i citronskivor och isbitar.
  • 6. Servera fördrinken!

Middag – Vegansk Vongole med pistagenötter och svarvad kålrot

En lättlagad och fräsch middag, perfekt att servera gästerna!

Ingredienser:

  • 4 färska kronärtskockor (små)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl salta pistagenötter med skal
  • 1 kålrot
  • 1 kruka hackad persilja (färsk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk lantbuljong
  • ½ röd chili
  • ½ gul lök
  • 1 msk Arame Alger från Voltaires egna märke
  • Olivolja till stekning

Gör så här:

  • 1. Koka kronärtskockorna i vatten i 30 min eller tills de blivit mjuka. Sedan plockar du bort de yttersta bladen och skär bort stammen. Skär det s.k. ”hjärtat” i mindre bitar.
  • 2. Blötlägg algerna i ca 10 minuter.
  • 3. Finhacka den gula löken. Fräs den i olivolja (snåla inte med oljan). Löken ska bli mjuk, men inte få färg.
  • 4. Häll bort vattnet från algerna. Häll i algerna, vitt vin, lantbuljong och kronärtskockorna i stekpannan med löken. Låt det puttra i 5–10 minuter.
  • 5. Under tiden kan du skala och svarva kålroten tills den får spaghettiform (använd rivjärn eller grönsakssvarv).
  • 6. Tillsätt kålroten och pistagenötterna i pannan. Låt allting puttra i någon minut.
  • 7. Avsluta med att toppa med persiljan. Nu är middagen klar!

Efterrätt – Chokladglass

Finns det något godare än chokladglass? I alla fall inte om du frågar oss på Vegoteket. Bjud dina gäster på den här supersmarriga och nyttiga efterrätten!

Ingredienser:

  • 2 frusna bananer
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 3 msk hazelnut & chocolate spread (Här hittar du det).
  • 1 nypa salt
  • Färska bär till servering

Gör så här:

  • 1. Skala och skär bananen i bitar. Lägg den i frysen i ungefär 2–3 timmar.
  • 2. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem sedan i en stekpanna. Strö över lite salt. Sedan låter du nötterna svalna en liten stund.
  • 3. Ta ut bananen ur frysen. Mixa bananerna tillsammans med Hazelnut & chocolate spread tills det blir en jämn glassmet.
  • 4. Smaka av tills du får den perfekta chokladsmaken.
  • 5. Ta fram fina glas eller skålar som du kan servera glassen i. Varva hasselnötterna och chokladglass i olika lager, så det bildas ett vackert mönster.
  • 6. Avsluta med att toppa med färska bär och lite nötter.
  • 7. Ät och njut!