Hemmagjord vegansk nutella

Recept på hemmagjord vegansk nutella

Vegansk nutella på hotellfrukostbuffén är bara att glömma, men varför inte skapa hotellkänsla hemma och duka upp en riktig hotellfrukost toppad med hemmagjord vegansk nutella? Vegotekets busenkla receptet på vegansk nutella slänger du ihop på nolltid!

Ingredienser:

  • 200 g hasselnötter
  • 1 dl kakao
  • 0,75–1,5 dl florsocker beroende på hur söt du vill att din nutella ska vara
  • 3–4 msk olja
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

  • 1. Lägg ut alla hasselnötter på en plåt och rosta dem i ugnen tills de börjar bli mörka.
  • 2. Häll ut alla nötter i en kökshandduk. Gnugga med händerna tills skalet åker av.
  • 3. Mixa nötterna i en matberedare tills de blir som ett krämigt smör.
  • 4. Tillsätt kakao, socker och salt. Mixa till en jämn massa.
  • 5. Fortsätt mixa och under tiden häller du i rapsolja i smeten. Häll tills smeten får den konsistensen som du vill ha på din nutella.
  • 6. Häll upp i burk med lock och förvara i kylskåpet!
  • 7. Ät nutellan som den är med sked eller servera på mackan, i bovetegröten m.m. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!