Indisk kikärtsgryta med sötpotatis

Recept på Indisk kikärtsgryta med sötpotatis

Hos oss på Vegoteket går det här receptet varmt! Det är ett av våra absoluta favoritrecept!

Ingredienser:

  • 3 dl ris
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kikärtor
  • 1 sötpotatis
  • 1 påse färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 msk hackad koriander
  • 4 cm ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • Rapsolja

Gör så här:

  • 1. Koka riset enligt instruktionen på förpackningen.
  • 2. Fräs löken, chilin och ingefäran tillsammans med currypastan i lite rapsolja. Under tiden kan du skala sötpotatisen och skära den i lagom stora tärningar. Du kan göra sötpotatisen ungefär dubbelt så stor som kikärtorna.
  • 3. Häll i sötpotatisen och kikärtorna i stekpannan och stek dem i några minuter. Häll över de krossade tomaterna och strö över saltet. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt det puttra på spisen tills sötpotatisen blivit mjuk.
  • 4. Häll i kokosmjölk och blanda i spenaten och den hackade koriandern. Pressa i limesaft, rör runt och låt grytan koka i några minuter till.
  • 5. Servera med ris!