Enkel & god vegansk kladdkaka

Recept på hemmagjord vegansk kladdkaka

Kladdkaka är något som de flesta tycker om och det gör kladdkakan till den perfekta bjudkakan när man får finfrämmat eller när det är kalasdags! Dessutom är det är svårt att misslyckas med en kladdkaka – perfekt även för nybörjaren!

Ingredienser:

  • 3,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,25 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk sirap
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • + margarin och ströbröd eller kokosflingor (till formen)

Gör så här:

  • 1. Smörj en form och smeta in kanterna med ströbröd (eller vad du väljer att göra det med). Om du tycker att ströbrödet är en ful dekoration kan du prova att smörja in formen med kakao! Då syns det inte och kakan kommer bli jämn och fin med bruna kanter.
  • 2. Sätt ugnen på 175°.
  • 3. Smält margarinet och rör ner sirapen och vattnet.
  • 4. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt vätskan med margarinet, vattnet och sirapen. Blanda allt väl.
  • 5. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min.
  • 6. Servera med vegansk glass eller grädde och färska bär! Det kan vara gott att strö lite florsocker eller kokosflingor över kakan!

Om du vill att kakan ska bli lite fastare bör du servera kakan några timmar senare, för att den ska få sätta sig.