Goda & riktiga veganska pannkakor

Recept på hemmagjorda veganska pannkakor

Veganska pannkakor kan ibland vara lite kluriga att få till och det är vanligt att pannkakorna mest blir sladdriga och färglösa, men vi har tagit fram vårt bästa recept till dig som är ute efter de där klassiska frasiga och gyllene pannkakorna! Självklart helt utan animaliska produkter! Perfekt till söndagsbrunchen med veganska chocolate chip cookies till efterrätt!

Ingredienser:

  • 7,5 dl havremjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk rapsolja eller flytande mjökfritt margarin
  • 3 msk sojamjöl
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Vegetabiliskt matfett att steka i

Gör så här:

  • 1. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa till en klumpfri smet.
  • 2. Vispa i olja eller smält margarin.
  • 3. Värm upp en stekpanna (eller flera om du vill att det ska gå snabbare). Ha i lite matfett för varje pannkaka som steks.
  • 4. Lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik. Tips: om du vill att pannkakorna ska hålla sig varma kan du täcka tallriken med aluminiumfolie.
  • 5. Servera med färsk frukt och vegansk sirap (t.ex. agavesirap)!