Veganska chocolate chip cookies

Recept på veganska chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies är ett av Vegotekets populärare recept, inte så konstigt då kakorna är en storsäljare på caféer världen över, men har du också tröttnat på att betala överpriser för dyra fikor? Då är det dags att baka själv! Med vårt superenkla recept kan du göra hemmagjorda Chocolate chip cookies, som faktiskt är mycket godare än alla kakor du köper!

Ingredienser:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl råsocker
  • 1,25 dl rapsolja
  • 0,5 dl havredryck
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g vegansk choklad (här hittar du massa olika veganska chokladkakor)
  • 50 g hasselnötter

Gör så här:

  • 1. Sätt ugnen på 175º
  • 2. Häll havredryck, maizena, socker och olja i en stor bunke. Vispa tills det blir en halvtjock smet.
  • 3. Lägg i hälften av vetemjölet tillsammans med kanel, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills alla mjölklumpar är borta.
  • 4. Häll i resten av vetemjölet, häll i choklad och de hackade hasselnötterna. Rör ihop allt med händerna Tips: ta på dig handskar om du inte tycker om att bli kletig).
  • 5. Rulla små bollar, som du sedan plattar till med händerna. Lägg ”plättarna” på en plåt med bakplåtspapper under. Tips: om smeten fastnar alldeles för mycket på händerna kan du blöta ner degen med lite vatten eller olja.
  • 6. Grädda till färdiga kakor i 8–10 minuter.
  • 7. Nu är dina kakor färdiga att serveras! Servera med kaffe eller ett stort glas havredryck!