Veganska restauranger & webbshopar

Vegotekets favoritrestauranger i Göteborg och Stockholm som serverar vällagad vegansk och vegetarisk kost. Vi har även tagit fram de främsta webshoparna inom vegetabilisk kost!

Restauranger

Göteborg

I Göteborg finns många restauranger som serverar god och vällagad vegetabilisk kost! Här har vi på Vegoteket tagit fram några av våra favoritrestauranger, som du måste besöka!

Jinx Foodtruck

På Magasingatan hittar du Jinx Foodtruck, ett perfekt alternativ för dig som vill ha snabb, enkel och god vegansk/vegetarisk mat i Göteborg. Vi rekommenderar deras marinerade och pankofriterade tofu. Mmm!

Brewers Beer Bar

I Linnéstan hittar du Brewers Beer Bar som har en helt fantastisk veganmeny med supergoda surdegspizzor! Pizzorna toppas med olika grönsaker, hasselnötter och massvis med andra godsaker!

Chateau Beirut

I Majorna hittar du den libanesiska restaurangen Chateau Beirut. De serverar bland annat supersmarrig falafel, krispiga potatisklyftor och valnötsfyllda auberginer. Du får inte heller missa deras supergoda hummus!

Besök Vegangoteborg.se om du vill ha fler tips på veganska restauranger i Göteborg!

Stockholm

Om du är en inbiten Stockholmsbo, eller om du bara är på tillfälligt besök i huvudstaden bör du absolut besöka någon av dessa restaurangpärlor!

Farang

Upplev en smak av Asien, fast mitt i Stockholm! Restaurang Farang är lite exklusivare och erbjuder fantastiska smaker från de sydostasiatiska mat-kulturerna i Vietnamn, Malaysia, Indonesien och inte minst Thailand.

Seyhmus

På Seyhmus i Stockholm hittar du en stor vegetarisk buffé med sallad, soppor, flera goda varmrätter och mycket mer! De erbjuder även en vegansk meny! Perfekt både för veganer och vegetarianer!

The Plant

Snabbmat behöver faktiskt inte vara onyttigt. The Plant är en snabbmats-restaurang som serverar supergod vegansk och organisk mat! Om du vill ha något snabbt i magen är The Plant ett väldigt bra alternativ!

Läs mer här om vilka restauranger alla vegetarianer och veganer borde testa!

MyNameIsShivaKalantar

Veganska Webshopar

Det är inte alltid helt lätt att handla vegetariska och veganska produkter. Många butiker har börjat få in alltmer veganska alternativ, men varorna på hyllorna blir snabbt slutsålda. Nedan finns Vegotekets favoritwebshopar, där du kan köpa allt du behöver och lite till. Dessutom får du varorna levererade hem till dörren. Bättre kan det ju knappast bli!

Matsmart

Är du trött på att handla i affär, eller är du trött på att din närmsta affär inte har de råvaror du behöver? Handla via Matsmart och få dina råvaror levererade hem till dörren. Hos Matsmart finns allt från nyttiga smaksättningar till livsmedel.

Rawofoodshop

Rawfoodshop har massor av nyttiga kosttillskott och superfoods, som exempelvis superfrukter och alger. Vegoteket.se lovar att din kropp kommer tacka dig, då du kommer må mycket bättre och känna dig fräschare genom att äta nyttigare.

Welloteket

Welloteket är populära hälsoikonen och youtubern Ida Wargs webshop! En utbredd vegan shop online med hög popularitet. Ta del av tips på vad du som vegan behöver få i dig och handla hem skönhetsprodukter och veganprodukter online!